Skupina Lesaffre, klíčový světový hráč v oblasti výroby droždí a kvasného průmyslu, otevírá v Rakousku nový typ pekařského centra Baking Center™, které je kompletně věnováno průmyslovému pečení. Je strategicky umístěno v srdci Evropy a jeho hlavním posláním je technologická pomoc a poradenství průmyslovým pekárnám při vývoji nových pekařských výrobků a výrobních postupů. K oficiálnímu otevření došlo v úterý 9. dubna 2019 za přítomnosti výkonného ředitele skupiny Lesaffre Antoina Baule.
Poradenství a služby pro průmyslové pekárny
Pekařské centrum ve Vídni je nejnovějším přírustkem do mezinárodní sítě pekařských center Baking Center™ skupiny Lesaffre, kterých je po celém světě více než 40. Jde o první pekařské centrum, jež je stoprocentně určené průmyslovým pekárnám. Díky němu posílí skupina Lesaffre svou pozici v roli experta pekařského průmyslu a zároveň zvýší úroveň služeb nabízených svým průmyslovým zákazníkům. Otevření tohoto pekařského centra je důležitou událostí a zároveň příležitostí pro budoucí vývoj pekařského odvětví v rámci Evropy.
“V našem novém pekařskému centru, které je pilotním projektem v oblasti průmyslového pekárenství, nabízíme našim zákazníkům a partnerům možnost provádět pekařské testy na našich zařízeních, ale v prostředí, jež simuluje jejich vlastní výrobní podmínky a prostory. Další výhoda centra spočívá v tom, že zákazníci nejsou kvůli testování nuceni přerušit jejich vlastní výrobu a my jim můžeme navíc vyvíjet výrobky přímo na míru,” říká Jérôme Lebriez, generální ředitel Lesaffre pro oblast střední a východní Evropy.
Vídeňské centrum Baking Center™ v sobě ukrývá ultramoderní testovací průmyslovou pekárnu, kterou tvoří 4 zóny: zóna pro přípravu těsta, zóna pro tvarování těsta, zóna pro kynutí a uchovávání těsta v chladu a nakonec zóna pro pečení. Pekárna je navíc vybavena “laboratoří” sloužící k zjišťování vlastností finálních pekařských výrobků (trvanlivost, vláčnost, struktura, atd.). To vše je rozmístěno na ploše o rozloze 600 m².
Inovace a trendy v pekařině
Skupina Lesaffre působí ve více než 50 zemích světa a neustále investuje do inovativních technologií, aby svým zákazníkům mohla nabízet nová řešení pro plnění jejich potřeb a požadavků.
“Inovace jsou nedílnou součástí života skupiny Lesaffre a budou také důležitým nástrojem při plnění výzev, které nám přinese budoucnost. Chceme našim zákazníkům pomoci a v úzké spolupráci s nimi pracovat na vývoji pekařských průmyslových řešení, které budou vyhovovat současným i budoucím potřebám koncových spotřebitelů. Otevření tohoto pekařského centra v srdci regionu střední a východní Evropy má pro skupinu Lesaffre zásadní význam při určování pekařských i jiných potravinářských trendů,” prohlásil Antoine Baule, výkonný ředitel skupiny Lesaffre.
Založení pekařského centra Baking Center™ pro průmyslové pekárny ve Vídni je zcela v souladu se strategickými prioritami skupiny Lesaffre v oblasti inovací a zákaznických služeb. V České republice působí pobočka skupiny Lesaffre Česko, a. s. od roku 1999 a věnuje se distribuci pekařského droždí a dalších pekařských surovin pro průmyslové a řemeslné pekárny. Zároveň se zabývá výrobou kvasů, pekařských směsí a přípravků. Pekárnám v Česku poskytuje technologický servis a poradenství. Disponuje 2 pekařskými centry Baking Center™ v Olomouci a ve Staré Boleslavi. Nově vzniklé vídeňské pekařské centrum Baking Center™ budou moci využívat i její zákazníci z řad českých průmyslových pekáren.
O Lesaffre
Skupina Lesaffre je klíčový světový hráč v oblasti droždí a kvasného průmyslu. Vyvíjí, vyrábí a distribuuje inovativní řešení pro pekařský a potravinářský průmysl, pro odvětví péče o zdraví lidí a zvířat a pro biotechnologický průmysl. Tato rodinná firma vznikla na severu Francie v roce 1853 a postupně se rozrostla v nadnárodní a multikulturní společnost, jejímž mottem je “Společně pracujeme pro lepší výživu a ochranu planety”. Zaměstnává 10 500 lidí ve svých 80 pobočkách situovaných ve více než 50 zemích světa. Roční obrat společnosti Lesaffre dosahuje 2 miliard eur.